Η Πλατεία Εξαρχείων, με την ιστορική, πολιτιστική και πολιτική της σημασία, είναι μια ιδανική τοποθεσία για εξερεύνηση της έννοιας του simulacra. Αυτό το εργαστήριο προσκαλεί τους συμμετέχοντες να ερμηνεύσουν ξανά αυτόν τον δημόσιο χώρο μέσω της δημιουργίας κολάζ και να μετατρέψουν επιλεγμένα έργα σε εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Οι συμμετέχοντες θα εννοιολογήσουν την πλατεία Εξαρχείων μέσω κολάζ και οι συντονιστές του εργαστηρίου θα τη μετατρέψουν σε AR, μετατρέποντας μια στατική αφήγηση σε διαδραστική εμπειρία. Δουλεύοντας σε ομάδες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν τη συμβολική ταυτότητα της πλατείας με έναν καινοτόμο, διαδραστικό και συμμετοχικό τρόπο. Τα αποτελέσματα θα δώσουν τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τη δυναμική μεταξύ πραγματικότητας και αναπαράστασης.
The Simulacra of Exarcheia – Zeynep Burcu Kaya Alpan & Kübra Cenk Uslu
Δημιουργία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μέσα από την πολιτιστική ταυτότητα της Πλατείας Εξαρχείων.
- Ηλικίες: 18+
- Διάρκεια: 4 ώρες
- Τοποθεσία: Innovathens, 1ος όροφος
- Σάββατο 5 Απριλίου – AI and Art
- Ώρα: 12:00
Δήλωση συμμετοχής
Zeynep Burcu Kaya Alpan
Η Zeynep Burcu Kaya Alpan είναι game and space designer. Σπούδασε αρχιτεκτονική και game design. Είναι ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτορας και εκπαιδεύτρια στο στούντιο «Playful Experience Design» στο Τμήμα Σχεδιασμού Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου Bahcesehir από το 2020. Συμμετείχε στο ADAF 2019 με το έργο τέχνης εικονικής πραγματικότητας «Amnion VR: Rebirth» με την ομάδα Mekan Space. Είναι η συντονίστρια arcade του Games for Change Türkiye Festival, Πρέσβειρα Women in Games, μέλος του XR Türkiye. Διαθέτει πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένου Unreal Instructor και Spark Creator για τη δουλειά της με μηχανές παιχνιδιών και πλατφόρμες XR.
Kübra Cenk Uslu
Η Kübra Cenk Uslu είναι σχεδιάστρια και εικονογράφος με πτυχίο στη γραφιστική και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη διαδραστική σχεδίαση. Εργάζεται ως λέκτορας στο Τμήμα Σχεδιασμού Επικοινωνίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yıldız. Η δουλειά της δίνει έμφαση σε μια διεπιστημονική προσέγγιση, με στόχο την ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών στο χώρο του σχεδιασμού. Μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μέσω του καναλιού της στο YouTube, Digimom_arts, εμπνέοντας ένα ευρύ κοινό. Στα εργαστήρια, παρέχει στους σπουδαστές σχεδίου ένα μοναδικό και απεριόριστο δημιουργικό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας την παραγωγή καινοτόμων και πρωτότυπων έργων.