Μια οπτικοακουστική αναπαράσταση της έννοιας της Προσομείωσης και Υπερπραγματικότητας, όπου ενσωματώνεται η έννοια του ειδώλου μέσω μιας δυναμικής διαδικασίας μετασχηματισμού και αυτοαναφορικών βρόγχων. Μέσα από feedback loops και glitches παρακολουθούμε μια εκδοχή της πραγματικότητας να αποσυντίθεται και μεταμορφώνεται, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της εξέλιξης. Οι εικόνες αρχίζουν να παραμορφώνονται οδηγώντας στην κατάρρευση και διάλυση, συμβολίζοντας την αποδόμηση και μετάβαση σε ένα ακόμα επίπεδο προσομοίωσης. Μέσα από μια διαδραστική και συμμετοχική διαδικασία, οι θεατές γίνονται μέρος του έργου, βιώνοντας μια πολυδιάστατη αίσθηση του χώρου με στόχο να δημιουργηθεί μια εννοιολογική και αισθητική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντος του. Μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών και μουσικών αυτοσχεδιασμών, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναξιολογήσουν τη σχέση τους με τον χώρο, βλέποντας τον μέσα από νέες προοπτικές. Χρησιμοποιούνται προβολές, βίντεο και ψηφιακά γραφικά που προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο. Οι ήχοι επηρεάζονται άμεσα από τις οπτικές προσομοιώσεις, δημιουργώντας έναν κύκλο αλληλεπίδρασης σε πραγματικό χρόνο. Ο συνδυασμός τέχνης και τεχνολογίας αποσκοπεί να προκαλέσει σκέψεις και συναισθήματα γύρω από την ανθρώπινη εμπειρία του χώρου και μέσα από ζωντανές αλληλεπιδράσεις και πειραματισμούς να αντλήσει νέα εννοιολογικά και αισθητικά νοήματα, οδηγώντας σε μια κατάσταση όπου η πραγματικότητα και η αναπαράσταση συγχέονται.
Θωμάς Βαλιανάτος
Ο Θωμάς Βαλιανάτος (γεν.1972, Αθήνα) παρακολούθησε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, λαμβάνοντας Πτυχίο Ζωγραφικής το 2003 και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ψηφιακές Τέχνες το 2006. Το σώμα του έργου του κυμαίνεται από 2d και 3d έργα σχέδιο – κίνησης (animation) και έργα κόμικς, έως ηλεκτρονική μουσική σύνθεση και ζωντανές οπτικοακουστικές performances. (1998-2024). Από το 2014 διδάσκει ως λέκτορας (μόνιμος λέκτορας από το 2020) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, 2d/3d animation, ψηφιακή ζωγραφική, μη γραμμικές αφηγήσεις και Live Visuals. Από το 2000, τα έργα τέχνης του, υπό μορφή πρωτοτύπων σχεδίων κόμικς, ψηφιακών εκτυπώσεων, βίντεο, ηλεκτρονικής μουσικής και ζωντανών οπτικοακουστικών performances, έχουν εκτεθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις τέχνης και σε διάφορους εκδότες και διαφημιστικές εταιρίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου του Athens Digital Arts Festival 2024, Athens, Greece, 2024 · «Capturing the Future /Photography in the Artificial Intelligence Era», Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 2024 · “IBRIDA, Festival delle arti intermediali”, Φορλι, Ιταλία, 2023 · “STEREOMA” , Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 2023 · “PASA Festival”, Σεούλ, Νοτια Κορέα, 2022 · “Co-generation”, Ιστανμπόύλ, Tουρκία, 2022 · “MERIDIAN”, Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Cluj-Napoca. Ρουμανία, 2021 · “Fu:bar/ glitch art festival 2021”, Ζάγκρεμπ, Κροατία, 2021 · “ALC videoart festival”, Aλικάντε, Ισπανία 2021 · “What is Real?”, Μπρούκλιν. Νέα Υόρκη . Η.Π.Α., 2021 · “InSonic 2020 Syntheses”, Καρλσρούη, Γερμανία, 2020 · “Armenia Art Fair 2020”, Γιερεβάν Aρμενία, 2020 · “EFEMERA IImagem – Fulldome Audiovisual Exhibition”, Σάντα Μαρία, Rio Grande do Sul. Βραζιλία, 2019 · “Oresteia Reversed”, Aθήνα, Ελλάδα, 2019 · 3rd ARTECITYA ART SCIENCE TECHNOLOGY FESTIVAL, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 2018.
Νικόλαος Καρναμπατίδης
Νικόλαος Καρναμπατίδης Γεννήθηκε στη το 1991. Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας με ειδικότητα στη ζωγραφική και το 2020 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας του ιονίου πανεπιστημίου με τίτλο “τέχνη και επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή”. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη ζωγραφική, τις διαδραστικές εγκαταστάσεις, το sound design και τις μουσικές περφορμανς. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ όπως : Art Αθήνα, Αθήνα 2011. Το νέο Ερείπιο, Zoumboulakis Gallery 2014. Δεύτερο Influence Festival, Καρδίτσα 2015. Residency, Μουσείο Ανοιχτότητας, Πρέσπες 2015, Η σπηλιά του Παντός, Ψυχή Στο Λαιμό 2016. Grace Exhibition space, Aegis Project, New York 2016. Τρίτο Influence Festival, Ερέτρια 2016. Beton7 Art Galerie, Abio, Αθήνα 2016. Directional Forces Crypt gallery, London 2017. Exit festival 2018, Serbia. Audiovisual Arts, Κέρκυρα 2019. ADD Festival, Αθήνα 2022. Chaos Festival, Αθήνα 2023. Εκπαιδευτικό έργο Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας Μάθημα AVA 740 “Ζωντανά Οπτικά” Κέρκυρα 2022 Κατασκευή/ διακόσμηση εσωτερικών χώρων Κατασκευή studio ηχογράφησης στον παλιό μετεωρολογικό σταθμο Φλώρινας Ανακαίνιση του Decadence Αθήνα Ωδείο Φλώρινας, Μουσική Τεχνολογία 2013 – 2015
Σοφία Λιάρου
Η Σοφία Λιάρου είναι εικαστικός και ψηφιακός δημιουργός με έδρα την Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχει μεταπτυχιακό ΜΑ στις Γραφικές Τέχνες και τα Πολυμέσα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έχει βραβευτεί με αγορά έργου για το αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” , έχει κατασκευάσει σκηνικά για την εκπομπή CINEMANIA στην ΕΤ3 και έχει δημιουργήσει η εικονογραφήσεις σε συνεργασία με το περιοδικό klik 231. Από το 2015 αρχίζει να ασχολείται εντατικά με το βίντεο art και την ψηφιακή τέχνη γενικότερα. Συμμετέχει σε φεστιβάλ και εκθέσεις με βίντεο όπως Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF,Ομαδική έκθεση στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 2nd Artecitya Art Science Technology Festival , Video Art Miden στο Fonland digital arts festival, International Art Forum , Dammam 2019 και 2021, 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2021 και PROJECT 2 ATHENS The European Centre Athens. Σταδιακά αρχίζει να πραγματοποιεί ζωντανές οπτικοακουστικές παραστάσεις (Α/V Performances) όπως στο Live Audio-visual event στο Athens Art Festival 2022
Ευάγγελος Ασλανίδης
Ο Ευάγγελος Ασλανίδης είναι μουσικός και καλλιτέχνης νέων μέσων με έδρα την Αθήνα. Συνδυάζει ένα διεπιστημονικό υπόβαθρο επαγγελματικής δραστηριότητας και εμπειρίας, με πολυάριθμες συμμετοχές σε οπτικοακουστικά πρότζεκτ, εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Ευάγγελος εξερεύνησε τη θεματική της ταυτότητας, του εαυτού και των ανθρώπινων συναισθημάτων σε σχέση με το ραγδαία μεταβαλλόμενο τεχνολογικό και κοινωνικό περιβάλλον. Τα έργα του κινούνται προς πειραματικές, συναισθηματικές και εμβυθιστικές δημιουργικές προσεγγίσεις που διεγείρουν τις αισθήσεις, συνδυάζοντας αφήγηση, διαδραστικότητα και καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκαιρία εξερεύνησης σύνθετων εννοιών με ιδιαίτερους τρόπους. Τελευταία, ο Ευάγγελος εστιάζει σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή (HCI), τις διαδραστικές εγκαταστάσεις σε πραγματικό χρόνο, το projection mapping, την ηχητική τέχνη , 3D, 2D καθώς και τις μεικτές οπτικές τεχνικές. Το 2024 συμμετείχε στο 20ο Athens Digital Arts Festival ως μέλος των Pixel Pulse Collective, παρουσιάζοντας live μουσική και visuals. Το 2023 έλαβε μέρος σε ένα επταήμερο εργαστήριο και έκθεση εικονικής πραγματικότητας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, που εστίαζε στη διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ αρχιτεκτονικής και μουσικής, χώρου και ήχου, μέσα από τη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.