Το Ruins of Infinity είναι μια ζωντανή οπτικοακουστική παράσταση που συγχωνεύει το κοσμικό και το γεωμετρικό σε μια ενιαία, καθηλωτική εμπειρία. Σχεδιασμένο ειδικά για προβολή σε dome, το έργο εξερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ δημιουργίας και καταστροφής, συμμετρίας και χάους, του άπειρου και του εφήμερου. Μέσα από έναν συνδυασμό ζωντανής μουσικής και προβολή εικόνων/βίντεο σε πραγματικό χρόνο, η παράσταση προσκαλεί το κοινό να συλλογιστεί την εύθραυστη σχέση της ανθρωπότητας με το σύμπαν και την κυκλική φύση της ύπαρξης. Ο Jim Kakes (γεννημένος ως Δημήτριος Κακές), ο Σωτήριος Ντζούφρας και η Αναστασία Κυριακοπούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν αυτή την καθηλωτική εμπειρία. Ο Jim Kakes, μουσικός και συνθέτης, ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά και ορχηστρικά στοιχεία για να δημιουργήσει ένα δυναμικό ηχοτοπίο που κυμαίνεται από επικό/κινηματογραφικό έως ατμοσφαιρικό/διαλογιστικό. Ταυτόχρονα, ο Σωτήριος Ντζούφρας, αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης, χειρίζεται και ενεργοποιεί τις οπτικές συνθέσεις σε πραγματικό χρόνο, εναλλάσσοντας και μεταβαίνοντας ανάμεσα σε σκηνές για να δημιουργήσει μια δυναμική αφήγηση. Υποστηρίζοντας αυτή τη διαδικασία, η Αναστασία Κυριακοπούλου, αρχιτέκτονας που συνεργάστηκε με τον Ντζούφρα στη δημιουργία του βίντεο, συμβάλλει στη ροή των μεταβάσεων και στη διαμόρφωση των οπτικών εφέ πριν αυτά ενσωματωθούν στο τελικό αποτέλεσμα.
Jim Kakes
Jim Kakes (γεννημένος ως Δημήτριος Κακές) είναι μουσικός, συνθέτης και παραγωγός με έδρα το Λονδίνο, με καταγωγή από την Αθήνα, Ελλάδα. ‘Εχοντας ισχυρό υπόβαθρο στην κλασική μουσική και μεταπτυχιακό στη Σύνθεση Τραγουδιού από το University of East London, διακρίνεται τόσο στην εκτέλεση όσο και στη σύνθεση. Από το 2011, ο Jim έχει κυκλοφορήσει πάνω από 100 τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ, όπως metal, rock, μεσαιωνική folk, ορχηστρική μουσική, ηλεκτρονική και pop. Ως επικεφαλής και καλλιτεχνικός διευθυντής έξι ενεργών μουσικών πρότζεκτ, είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση, την εκτέλεση και την παραγωγή όλης της μουσικής, κυκλοφορώντας συνεχώς νέο και πρωτοποριακό υλικό. Ως ερμηνευτής, έχει εμφανιστεί σε σκηνές σε όλη την Ευρώπη, μετρώντας πάνω από 100 συναυλίες σε 12 χώρες και 30 πόλεις. Με την υποστήριξη του Arts Council England, το μουσικό έργο του έχει χαρακτηριστεί ως “εξαιρετικό” και αναγνωριστεί για την καινοτομία και την καλλιτεχνική του αρτιότητα.
Sotirios Ntzoufras
Ο Ντζούφρας Σωτήριος είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης/TUC με θέμα «Ρομποτικά Σμήνη στην Αρχιτεκτονική Κατασκευή». Είναι ερευνητής στο TUC TIE/Lab και έχει διατελέσει βοηθός καθηγητή στην αρχιτεκτονική σύνθεση και ψηφιακές τεχνολογίες, με ενεργή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζουν στη ρομποτική, τα ευφυή περιβάλλοντα και την εικονική πραγματικότητα. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος στο Makerspace του Δήμου Αθηναίων (TIELab,Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), συμμετέχοντας στη διοργάνωση 4 συνεδρίων και 10 σεμιναρίων. Ακόμη, έχει αναπτύξει εφαρμογές εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας για φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων και η Λεόντειος Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει στο έργο «Extra Terrestrial Habitats on Mars» της NASA και σε 4 διεθνή εργαστήρια σχεδιασμού. Για τις σπουδές του έχει λάβει υποτροφίες άριστης επίδοσης και υποψήφιου διδάκτορα. Διαθέτει 17 δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά, 6 βραβεία αρχιτεκτονικής και εκπαίδευσης, 2 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και 6 συμμετοχές σε αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις.
Anastasia Kyriakopoulou
Η Αναστασία Κυριακοπούλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Διαθέτει Master of Science στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό και τον Σχεδιασμό Υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό MSc Real Estate Management and Investment στο Edinburgh Napier University (2023–2025, RICS accredited). Διετέλεσε υπεύθυνη στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων (Gold Awards, Education Leader Awards 2019, 2021) και βοηθός καθηγητή στο IAAC μέσω Erasmus+. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και διεθνώς, με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό και τις IoT εφαρμογές. Έχει βραβευτεί για τη διπλωματική της εργασία και έχει λάβει υποτροφία από την Περιφέρεια Κρήτης (2022). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντάσσει εκθέσεις εκτίμησης ακινήτων και διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ως Module Leader στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής (RIBA Part 1).