Η FLOW είναι μια παράσταση θόλου όπου η μουσική, τα οπτικά και η κίνηση υπάρχουν σε έναν συνεχόμενο, διαρκώς εξελισσόμενο διάλογο. Κάθε στοιχείο — χορός, ήχος και εικόνα — επηρεάζει και αναδιαμορφώνει τα άλλα, δημιουργώντας έναν κυκλικό κύκλο επιρροής. Η κίνηση αλλάζει την οπτική κατάσταση, τα οπτικά διαμορφώνουν τη μουσική, και η μουσική, με τη σειρά της, καθοδηγεί το χορό. Αυτό το εξαιρετικά συνεργατικό και αυτοσχεδιασμένο έργο εξελίσσεται οργανικά, ρέοντας μέσα από άνοδο και πτώση, στιγμές έντασης και ηρεμίας. Χωρίς καθορισμένο αποτέλεσμα, το FLOW σχηματίζεται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας σε κάθε παράσταση να ακολουθήσει την δική της μοναδική πορεία.
Bertie Sampson
Ο Bertie Sampson είναι ένας καλλιτέχνης νέων μέσων, του οποίου το έργο μετατρέπει το φως, τον ήχο και τον χώρο σε σωματικές, κατακλυσμικές εμπειρίες. Ως συνιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της immersive-me, ο Bertie ηγείται καινοτόμων έργων που ξεπερνούν τα όρια της δημιουργικής τεχνολογίας. Από τη διεύθυνση immersive takeovers στο Outernet London μέχρι τη συνεργασία με παγκόσμια brands όπως Nike, Puma, Apple και Vans, η διαθεματική προσέγγισή του συνδυάζει την τέχνη, το σχέδιο και την τεχνολογία με δυναμικούς νέους τρόπους. Το πορτφόλιο του περιλαμβάνει μουσικές συνεργασίες με τους JAMES, Patrick Topping και Joseph Capriati, πολιτιστικές εκθέσεις στο Seoul Light Festival και το Market Hall Dome, καθώς και εγκαταστάσεις σε εμβληματικούς χώρους όπως το World Trade Center 4 στη Νέα Υόρκη, το Beams London και μεγάλα φεστιβάλ όπως το Burning Man και το Glastonbury. Γεννημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαμορφωμένος στο Νότο της Γαλλίας και με έδρα το Λονδίνο, το δημιουργικό ταξίδι του Bertie έχει ρίζες στην ζωντανή οπτική απόδοση και τη σκηνογραφία. Η διαδικασία του καθοδηγείται από τον πειραματισμό και την απροσδιοριστία, συχνά επανασχεδιάζοντας τεχνολογίες έξω από το αρχικό τους πλαίσιο. Για τον Bertie, η χειρότερη αντίδραση είναι η καμία αντίδραση. Το έργο του απαιτεί εμπλοκή, είτε μέσω θαυμασμού, δυσφορίας ή ακόμη και σωματικής ενόχλησης — οτιδήποτε εκτός από αδιαφορία. Αξιοποιώντας την ένταση ανάμεσα στην ακινησία και το χάος, δημιουργεί εμβυθιστικούς κόσμους που καταναλώνουν το κοινό, καθιστώντας την απομάκρυνση αδύνατη.
Jeph Vanger
Ο Jeph Vanger (γεν. 1989, Αθήνα) είναι sound artist και συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, του οποίου το έργο βρίσκεται στο σημείο τομής μεταξύ παραστατικών τεχνών και ηχητικών εγκαταστάσεων. Από την κυκλοφορία του τελευταίου του EP, Cyclothymia, η ηχητική του παλέτα έχει συγκριθεί με εκείνες των Floating Points, Four Tet, Sega Bodega, Oklou και Hildur Guðnadóttir, όπως ανέφερε το Resident Advisor. Το έργο του έχει υποστηριχθεί από το ARTWORKS (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), το Arts Council England και το Help Musicians UK, ενώ τον Μάιο του 2021 υπηρέτησε ως Συνθέτης σε Κατοικία στο EMS Elektronmusikstudion στη Στοκχόλμη. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Sound Arts του Πανεπιστημίου του Μπράιτον (2015–2018) και έχει αναγνωριστεί για τη δουλειά του από τον Βρετανό μουσικό Fatboy Slim. Οι συνθέσεις του διερευνούν συχνά πολυκάναλα ηχητικά συστήματα, εστιάζοντας στις φυσικές και χωρικές ιδιότητες του ήχου ως μια δυναμική, ακατέργαστη οντότητα. Ως συνθέτης, έχει συνεργαστεί με χορογράφους, σκηνοθέτες θεάτρου και μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Χαρά Κότσαλη, Candy Karra, Χρήστος Παπαδόπουλος, Netherlands Dans Theater, Mario Banushi, Σαβίνα Γιαννάτου, Μάρθα Πασακοπούλου, Άρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κουτλής, Άρης Μπινιάρης, Αναστασία Βαλσαμάκη, Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, Κυριακή Νασιούλα, Μιχάλης Θεοφάνους, Γιάννης Παναγόπουλος, Παυλίνα Ευαγγέλλου, Ερμίρα Γκόρο, Μαρία Χασάπη και Γεωργία Τέγου. Τα σόλο και συνεργατικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε ιδρύματα και χώρους σε όλη την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Tate Modern, Beijing Today Art Museum, ΕΜΣΤ, Εθνικό Θέατρο Ελλάδος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Εθνική Λυρική Σκηνή, Sadler’s Wells, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Μαριάννα Σφυρίδη
Η Μαριάννα Σφυρίδη είναι μια multi-disciplinary καλλιτέχνις, συνδυάζοντας την ειδίκευσή της ως ειδικός στην XR και την εκπαιδευτική τεχνολογία, φαρμακοποιός, χορεύτρια και χορογράφος. Αφοσιωμένη Capoeirista, αξιοποιεί αυτή τη μαχητική τέχνη για να ενδυναμώσει ευάλωτες κοινότητες. Το χορευτικό της ταξίδι εμπλουτίζεται από τις σπουδές της στις σωματικές πρακτικές, τη νευροεπιστήμη και ποικίλες μορφές χορού, αγκαλιάζοντας τον χορό ως έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στη χωρική, χρονική και συναισθηματική νοημοσύνη. Οι διεθνείς της εμπειρίες τροφοδοτούν την έρευνά της για τη σχέση μεταξύ του δημόσιου χώρου και του χορευτή, συχνά συνεργαζόμενη με ζωντανούς μουσικούς μέσω αυτοσχεδιασμού σε site-specific παραστάσεις. Η πρακτική της, Circadian Bodies, ενώνει καλλιτέχνες από διάφορους κλάδους σε αυθόρμητη κίνηση μέσα σε φυσικά και αστικά περιβάλλοντα, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές έννοιες του χρόνου και του χώρου. Βαθιά ριζωμένη στις ελληνικές λαϊκές παραδόσεις και σε θεραπευτικές πρακτικές από διάφορους πολιτισμούς, η δουλειά της ενσωματώνει επίσης κρουστά, ζωγραφική και δημιουργική γραφή, την οποία συνεχίζει να εξελίσσει μέσα από ομάδες συγγραφής και τεχνικές φυσικού θεάτρου.