Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις διαδραστικές τεχνολογίες, οι Ηχορροές δημιουργούν περιβάλλοντα βιωματικής μάθησης παρέχοντας διασκεδαστική και εξατομικευμένη εκπαίδευση. Το πρόγραμμα προσφέρει μια πρώτη ευαισθητοποίηση και εξοικείωση με τα εργαλεία που εισάγουν στον μαγικό κόσμο του AI και των νέων εμβυθιστικών τεχνολογιών, με στόχο τη βιωματική ευαισθητοποίηση στη μουσική. Οι διαδραστικές εγκαταστάσεις ενσωματώνουν διαδραστική μουσική και φωτισμό σε ειδικά σχεδιασμένα σκηνικά και κοστούμια, εισάγοντας μας σε έναν κόσμο φτιαγμένο από ζωντανό ήχο και πλούσιο σε παιχνίδι.
📅 Σάββατο 5 Απριλίου – Τεχνητή Νοημοσύνη & Τέχνη
-
Πληροφορίες Συμμετοχής
Ηλικίες: 6–12 ετών
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: έως 25 παιδιά
Τοποθεσία: Παλαιοί Φούρνοι | 1ος όροφος
Ώρα: 17:00 & 18:00
📌 Η φόρμα συμμετοχής είναι ατομική για κάθε παιδί. Αν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή για περισσότερα παιδιά, παρακαλούμε συμπληρώστε ξεχωριστή φόρμα για το καθένα.
🔹 Απαιτείται έγκυρο εισιτήριο για την αντίστοιχη ημέρα του φεστιβάλ.
🎟️ Child ticket
🎟️ Family ticket
Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας
Ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας είναι συνθέτης-προγραμματιστής διαδραστικής μουσικής με διδακτορικό στη Σύνθεση από το Πανεπιστήμιο Paris VIII, εφαρμόζοντας Γνωστικές Επιστήμες στη Μουσική Σύνθεση. Έχει σπουδάσει Κλασική Σύνθεση στο Cambridge, το Λονδίνο και το Παρίσι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και του Ιδρύματος Λεβέντη. Ο Κόλλιας ζει στο Βερολίνο, και γράφει διαδραστική μουσική για μουσικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας (VR) και διαδραστικά παιχνίδια. Έχει λάβει εννέα βραβεία και εννέα υποψηφιότητες σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρόσφατα βραβεία Excellence in Sound Design Award στο Festival of International Virtual and Augmented Reality Stories Competition, Toronto, και ένα από τα βραβεία του Musicworks Electronic Music Competition. Τα ομαδικά project που έχει συμμετάσχει έχουν κερδίσει δώδεκα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Apple TV Game of the Year και το Gamescom Indie Award, και έχουν συμπεριληφθεί δύο φορές στις κορυφαίες λίστες του Forbes. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ZKM (Καρλσρούη), το Γερμανικό Συμβούλιο Μουσικής, το Musikfonds (Βερολίνο), η Dell Computers (ΗΠΑ) και η Transmediale (Βερολίνο). Η μουσική του έχει παρουσιαστεί από διεθνή μουσικά σύνολα σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από εβδομήντα συναυλίες. Έχει δώσει διαλέξεις για τη μουσική σε διεθνή συνέδρια όπως ACM (Τόκιο), Xenakis International Colloquium (Λονδίνο), Europe-China Cultural Forum vol.1 και 2 (Βρυξέλλες και Πεκίνο), EMS (Παρίσι και Λέστερ), SMC (Βερολίνο) κ.λπ. Οι παρτιτούρες του εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο BabelScores, Παρίσι.
Χριστίνα Στουραΐτη
Η Χριστίνα Στουραΐτη είναι παιδαγωγός εφαρμοσμένου θεάτρου (θέατρο στην εκπαίδευση και την κοινότητα), εμψυχώτρια και περφορμερ, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο εφαρμοσμένο θέατρο (ΜΑ Applied Theatre- C.S.S.D., Λονδίνο) με 17 χρόνια εμπειρία στο θέατρο στην εκπαίδευση και την κοινότητα. Είναι συντονιστικό μέλος του Εθνικού Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα & εργαστήρια με έμφαση στο θέατρο στην εκπαίδευση, τη θεατροπαιδαγωγική & το εφαρμοσμένο θέατρο, σε διαφορετικά πλαίσια, όπως φεστιβάλ, εκπαιδευτικά & πολιτιστικά ιδρύματα, κοινωνικούς & θεραπευτικούς χώρους, θέατρα κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τα Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού, ερευνώντας αισθητηριακό & ανοιχτό υλικό, ως παιδαγωγική σύμβουλος στο εργαστήριο παρατήρησης ελεύθερου παιχνιδιού που εισήγαγε & συντόνισε εκεί. Η μουσική & το τραγούδι είναι κεντρικά εργαλεία στην παιδαγωγική της, όπως και με την ομάδα κουκλοθεάτρου Καραμπόλα, με την οποία εμπνέεται & δημιουργεί διαδραστικές μουσικές παραστάσεις για παιδιά την τελευταία δεκαετία.
Νίκη Ψυχογιού
Η Νίκη Ψυχογιού είναι ενδυματολόγος/σκηνογράφος με πολυετή επαγγελματική πορεία στο χώρο του θεάτρου. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου με ειδίκευση στο Performance Design. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές στο σχέδιο μόδας, το πατρόν και το styling. Ασχολείται με τον χώρο του θεάτρου ως ένα πεδίο διερεύνησης των δυνατοτήτων της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσω της συνεχούς μίξης παραδοσιακών και νέων τρόπων προσέγγισης της ενδυματολογίας και σκηνογραφίας και της διάδρασης αυτής με τον θεατή. Οι συνεργασίες της με τους σημαντικότερους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας, όπως το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το ΚΠΣΙΝ. Αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον της για το εφηβικό θέατρο, το οποίο έχει εκφράσει με παραστάσεις, όπως Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ, Αντιγόνη καθώς και για το νέο ερευνητικό θέατρο, με παραστάσεις, όπως το Γελοίο Σκότος στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Άννα Σμπώκου
Η Άννα Σμπώκου Σπούδασε στην Bartlett UCL (MSc Light & Lighting) και στο Goldsmiths (Theatre Production) στο Λονδίνο, όπου και δούλεψε σε παραστάσεις θεατρικές, χορού, όπερας, φεστιβάλ, διαδραστικές εγκαταστάσεις και site-specific τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τοπικές και διεθνείς ομάδες, στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μεξικό, την Ινδία και την Αθήνα. Το 2009 βραβεύτηκε ως ‘Young Lighter of the Year’ από την SLL (Society of Light & Lighting) και το 2016 ήταν στην λίστα των ‘40 κάτω από 40’ (40underforty – Lighting Design Awards 2016) ανερχόμενων φωτιστών παγκοσμίως. Επίσης έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φωτισμού στο UNAM, Mexico City, ήταν υπεύθυνη ομάδας (Workshop Head) για το Lights in Alingsas 2015 Student Workshop στην Σουηδία και μέλος της οργανωτικής ομάδας του Virtual Reality Theatre Workshop στο The Space του Λονδίνου. Παράλληλα, ασχολείται και με τον αρχιτεκτονικό και μουσειακό φωτισμό από το 2006, συμμετέχει με ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Φωτιστών (IALD) το 2014-2019.