Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν την εξέλιξη φανταστικών πλασμάτων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Με φόντο την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη επίδραση στα οικοσυστήματα, το εργαστήριο συνδυάζει την υποθετική προσέγγιση με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει έναν συλλογικό κατάλογο φανταστικών μελλοντικών ειδών. Με γνώμονα την καλλιτεχνική έκφραση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εφαρμόζουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως img2img, video2video και image2video στις εικόνες τους, να δημιουργούν φανταστικά εξελικτικές διαδρομές για το πώς τα φυτά, τα ζώα και άλλοι οργανισμοί μπορεί να εξελιχθούν μετά από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Το εργαστήριο τελειώνει με ένα συλλογικό έργο τέχνης – έναν εικαστικό κατάλογο νέων ειδών, που τεκμηριώνει τα ευρήματα και τις ιδέες της ομάδας σχετικά με το μέλλον της ζωής στη Γη.
📅 Παρασκευή 4 Απριλίου – Ψηφιακή Ταυτότητα
-
Πληροφορίες Συμμετοχής
Ηλικίες: 15+
Διάρκεια: 4 ώρες
Τοποθεσία: Innovathens, 1ος όροφος
Ώρα: 17:30
📌 Η φόρμα συμμετοχής είναι ατομική. Αν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή για περισσότερα από ένα άτομα, παρακαλούμε συμπληρώστε ξεχωριστή φόρμα για τον καθένα.
🔹 Απαιτείται έγκυρο εισιτήριο για την αντίστοιχη ημέρα του φεστιβάλ.
🎟️ Book your ticket
Helena Nikonole
Η Helena Nikonole είναι new media artist, ανεξάρτητη επιμελήτρια, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός με έδρα το Βερολίνο. Το πεδίο των ενδιαφερόντων της περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη, τον χακτιβισμό, την υβριδική τέχνη και τη βιοσημειωτική. Ένα μέρος της πρακτικής της είναι αφιερωμένο σε ουτοπικά σενάρια του μετα-ανθρώπινου μέλλοντος ενώ ένα άλλο επικεντρώνεται στο δυστοπικό παρόν και την κριτική προσέγγιση της τεχνολογίας. Παρουσιάζει ομιλίες, διαλέξεις και εργαστήρια στον τομέα της Τέχνης & Επιστήμης και της AI & Τέχνης σε διάφορα ιδρύματα όπως το Transmediale Festival (Βερολίνο), το Paris College of Arts, το Art Laboratory Berlin, το Mutek Festival (Μόντρεαλ και το Τόκιο), το Πανεπιστήμιο Leiden, το IMAL (Βρυξέλλες) και πολλά άλλα. Το καλλιτεχνικό της έργο έχει παρουσιαστεί διεθνώς από ιδρύματα και φεστιβάλ όπως Ars Electronica, ZKM Museum (Karlsruhe), CTM Festival (Βερολίνο), Athens Digital Art Festival, Kapelica Gallery (Λιουμπλιάνα), Chronus Art Center (Σαγκάη), Drugo More (Rijeka), Digital Art Festival Zurich, “YouFab Creative AwardSBU0″YouFab Creative Awards2 (Τόκιο), Open Source Body Festival 2022 (Παρίσι), Μπιενάλε Βαρσοβίας 2022 κ.λπ. Το 2019 η Nikonole έλαβε ένα ειδικό βραβείο από το YouFab Creative Award (Τόκιο, Ιαπωνία). Τιμήθηκε με το 2ο βραβείο στην κατηγορία Web-Art από το Athens Digital Arts Festival (ADAF) το 2021. Το 2022 το έργο Quorum Sensing: Skin Flora Signal System προτάθηκε για το βραβείο S+T+ARTS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κέρδισε το Falling Walls Science Breakthrough of the Year 2023 στην κατηγορία Τέχνη και Επιστήμη. Από το φθινόπωρο του 2023 έως την άνοιξη του 2024, η Nikonole ήταν μέρος του S+T+ARTS Hungry EcoCities Residency που χρηματοδοτήθηκε από το Horizon Europe.