Ποιος είναι ο σκοπός του ύπνου και γιατί ονειρευόμαστε κάθε βράδυ; Εμπνευσμένο από το βιβλίο του Bernard Werber “Le sixième sommeil”, το “État six” προσφέρει ένα ταξίδι μέσα από τους διάφορους κύκλους του ύπνου. Από τον ύπνο μέχρι τον βαθύ ύπνο, το έργο προσφέρει μια οπτικοακουστική αναπαράσταση του ύπνου και των ονείρων και προσεγγίζει μια έκτη κατάσταση, ακόμη άγνωστη. Μια immersive οπτικοακουστική εξερεύνηση, μέσω διάφορων μέσων, από 3D μέχρι καταγραφή εικόνας, μέσω ζωγραφικής, αφήνοντας χώρο για ελεύθερη ερμηνεία και συλλογική σκέψη. Το “État six” είναι μια συνεργατική δουλειά που φέρνει κοντά αρκετούς καλλιτέχνες από το συλλογικό NAME, περιλαμβάνοντας τους David Drouin για τον ήχο, τους Josué Zabeau και Bruno Vanier για το βίντεο, την Cornelia Rose για τις ζωγραφιές και την Maud Lassignardie για την αφήγηση.
Etat Six has benefited from the support of the Society for Arts and Technology’s (SAT) artwork creation program, as well as from AADN, the Vaulx en Velin Planetarium, Stereolux / Scopitone, the Nantes Planetarium, The Planetarium of the City of Science and Industry in Paris
NAME Studio
Αυτή ή συλλογικότητα ψηφιακών τεχνών, αναγνωρισμένη ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 2017 από την Mélina Manolias και τον Mathieu Ramananarivo, οι οποίοι είναι μηχανικοί στο επαγγελματικό τους αντικείμενο και παθιασμένοι με την παραστατική τέχνη. Ο Julien Lassignardie εντάχθηκε στην συλλογικότητα ως motion designer φερνοντας το οπτικό σύμπαν του 2D και 3D. Στη συνέχεια, το 2019, ο Nadim Souaid προστέθηκε στην ομάδα ως VJ, ηλεκτρονικός μηχανικός και λάτρης του generative περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Η συλλογικότητα προσεγγίζει διάφορα μέσα: LED, λέιζερ, κινούμενα φώτα, 2D και 3D οπτικά, επιτρέποντάς του να κινήσει πολλές εκδηλώσεις της σκηνής της τεχνολογίας στο Κεμπέκ (Pulsar, Octov, The Ants, Illusion, Dômesicle).
David Drouin
Βασισμένος στο Μόντρεαλ, ο David Drouin είναι αυτοδίδακτος μουσικός με εμμονή στους ηλεκτρονικούς ήχους και το sampling. Μετά την εργασία του στην Native Instruments στο Βερολίνο, αποφάσισε να αφοσιωθεί πλήρως στην τέχνη του. Από τότε, εργάζεται σε διάφορα έργα, τόσο solo (Urjuk, JOHN GRDN) όσο και σε ομάδες αυτοσχεδιασμού (Silicon Beats, Krispy Kale), καθώς και δημιουργεί για τον κινηματογράφο και τις παραστατικές τέχνες. Με 15 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία, τον διαδραστικό σχεδιασμό και τις οπτικές τέχνες, έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες, προχωρώντας τα όρια των αλληλεπιδράσεων μεταξύ ήχου και ψηφιακών τεχνών, είτε οργανώνοντας και καθοδηγώντας δημιουργικά εργαστήρια είτε συμμετέχοντας σε διάφορους hackathons ως ηχητικός σχεδιαστής.